1990 yılında Kadıköy Anadolu Lisesi’ni, 1994 yılında Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nü bitirdikten sonra üç yıl AC Nielsen Zet Pazar Araştırmaları Şirketi’nde İnsan Kaynakları uzmanı olarak çalıştı. Departmanın kurulma sürecinde aktif olarak görev almasının ardından şirket içi eğitimler ve işe alım süreçlerine odaklanarak çalışmalarına devam etti. 1997 yılından itibaren altı yıl yurt dışındaki çeşitli ülkelerde yaşadı. Suudi Arabistan, Kuveyt, Tayland, Nijerya gibi farklı kıtalardaki farklı kültürlerde yaşarken gönüllü çalışmalar yaptı; okullarda dersler verdi. Yurda dönüşünün ardından klinik psikoloji yüksek lisansını yaptıktan sonra depresyon ve anksiyete bozuklukları üzerine ergen ve yetişkinlerle psikoterapi çalışmalarını sürdürdü. Psikodramatist olarak ergenlere ve ailelere yönelik eğitim çalışmalarında bulundu. Psikoterapi çalışmaları, Academy of Cognitive Therapy tarafından sertifikalandırılmış ve “diplomat” statüsünde akademiye ülkemizden kabul edilen ilk uzman psikolog olmuştur. Kognitif terapi alanında yaygın olarak kullanılan iki kendine yardım kitabının (Feeling Good-İyi Hissetmek ve Reinventing Your Life-Hayatı Yeniden Keşfedin) çevirmenlerinden biri ve yardımcı editörüdür. Uluslararası Şema Terapi Derneği’nin ilk üyelerinden ve Türkiye’de bu alanda psikoterapist, süpervisor ve eğitmen olarak sertifikalandırılmış üç uzmandan biridir. Türk Psikologlar Derneği’nde görev yaptığı 2008-2012 yılları arasında “Stres Altındaki Öğrenciyi Tanımak ve Yaklaşım” adı altında bütüncül bir programın hazırlanmasında, çeşitli üniversitelerde tanıtım ve uygulanmasında koordinatörlük ve eğitmenlik yapmıştır. Yine dernek tarafından üniversite sınavına girecek öğrencilerin ailelerine yönelik “Çocuğunuz Sınava Giriyor: Ya Siz?” eğitimlerinin hazırlanmasında ve koordinasyonunda aktif görev almıştır. Çeşitli okullarda özellikle “Sınav Kaygısı” ve “Aile içi İletişim” konulu seminerler ve grup çalışmaları yapmıştır. Kognitif Terapi ve Şema Terapi üzerine pek çok eğitimler ve süpervizyon vermiştir. Kendisine 2014 yılında EFPA tarafından EuroPsy sertifkasyonu verilmiştir. Maastricht Üniversitesi’nde ‘Türkiye’de denetimli serbestlik‘ üzerine yaptığı tezi ile doktorasını tamamlamıştır. Halen Koç Üniversitesi’nde, Akademik ve Yaşam Becerileri dersini vermektedir.
İzmir Bornova Anadolu Lisesi Almanca bölümü ilk mezunlarından olup Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümünü bitirmiştir. İlk çalışma hayatı tecrübesini ENKA inşaat firmasında kazandıktan sonra Boğaziçi Üniversitesi’ne öğretim görevlisi olarak geri dönmüştür. Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde Klinik Psikoloji alanında çalışmıştır. Bu arada ilk önce İnsan Kaynakları daha sonra Örgütsel Davranış alanında Marmara Üniversitesi’nde iki yüksek lisans çalışması yapmıştır. Master tezi örgüt içi yapılan eğitimlerin etkililiği üzerinedir. Siemens Kartal ve Ankara’da açık alan eğitimlerinin şirket içi dinamiklerine etkisini ölçümledikten ve eğitimlerin çalışanlar üzerinde olan olumlu etkisine ikna olduktan sonra özel sektöre geçmiş, on yıl boyunca iki farklı eğitim ve yönetim danışmanlığı firmasında çalışmıştır. Daha sonra serbest danışman olarak çalışmış olup ağırlıklı sağlık sektörü çalışanlarına hasta-hekim ilişkileri, tükenmişlikle başa çıkabilme ve medikal sunum teknikleri gibi kişisel gelişim konularında seminerler, eğitimler ve koçluk vermiştir.
2008 yılında University of California, Berkeley, Amerika’da “proje yönetimi” ile ilgili diploma programını tamamlamış, 2009 yılında ise Deakin University, Avustralya’dan “MLQ Leadership and Coaching (Liderlik ve koçluk)” sertifikasını almıştır. Akademik eğitimin yanı sıra mesleği ile ilgili yurt dışı ve yurt içinde düzenlenen sayısız kurslara katılmıştır; bunlardan başlıcaları: “Kişilik tiplerine göre işe alım (Avustralya)”, “Gestalt Coaching (Istanbul)”, Branded Customer Service/USA (Markalaşmış Müşteri Hizmeti/Amerika)”, Öfke ile başa çıkma sanatı (Istanbul)”, “Psikodrama (Istanbul)”, “Etkili İnsanın 7 Alışkanlığı/Stephen Covey (Istanbul)”dır.
Gerek ulusal gerekse uluslararası alanda isim yapmış farklı sektörlerden firma çalışanlarına sayısız eğitim ve danışmanlık hizmeti vermiştir. Bu şirketlerden bazıları; Bayer, Bosch, Carrefour, DHL, Fujitsu, Hannover Messe, KPMG, Marsh Sigorta, Mercedes, Novartis, Petrol Ofisi, Pronet, Roche, Turkcell, YKK’dır. Sıklıkla verdiği eğitim ve danışmanlık konuları: Mükemmel Müşteri Hizmeti, Önce İnsan, Duygusal Zeka, Zaman Yönetimi, Takımdaşlık, Performans Yönetimi, Etkili Liderlik ve Yöneticilik, Zor İnsanlarla Başa Çıkma Sanatı, Etkin İletişim, Açık Alan Takım eğitimleri, Koçluk, Stres Yönetimi, Fish (motivasyon) programlarıdır.
Dr. Özgen doktora derecesini Fielding Graduate University, California, Amerika'dan almıştır. Doktora araştırma konusu örgütlerde mentorluk yapma istekliliği üzerinedir ve araştırmasını Türkiye’nin iki büyük kurumu olan Koç ve Oyak Topluluğunda gerçekleştirmiştir. Kendisinin hasta-hekim ilişkileri ve mentorluk üzerine akademik çalışmaları ve yayınları bulunmaktadır. Pandemi sonrasında Dr. Özgen birikimini ikili ilişkilere yönlendirmiştir, halen çift ve aile terapisi konusunda çalışmaktadır.
Uzman Klinik Psikolog Pınar Özbek, Galatasaray Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü mezunudur. Ardından Fulbright bursuyla Columbia Üniversitesi'nde yüksek lisansını tamamlamıştır. 2011 yılından bu yana Koç Üniversitesi Akademik Başarı ve Hayat Becerileri (ALIS) Programında tam zamanlı öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır ve 2022 yılında ALIS Programı’nın koordinatörlüğü görevini üstlenmiştir. Derslerinde odaklandığı becerilerden bazıları zaman yönetimi, stresle etkili başa çıkma, hedef belirleme, iletişim, kişilerarası uyuşmazlık çözümü ve takım dinamikleridir. 2015 yılında yayınlanan ``Üniversite ve Ötesi: Genç Yetişkinler için Hayat Becerileri`` kitabının eş yazarlarındandır. 2016 yılından bu yana ABD’de bulunan National Resource Center for the First-Year Experience and Students in Transition’ın Uluslararası Danışma Kurulu üyeliğini yapmaktadır. 2017 yılında Türkiye’de Üniversitede İlk Yıl Deneyimi Mesleki Ağını kurulmasına öncülük etmiştir ve ALIS Programı “Üniversite Öğrencilerinin İlk Yıl Deneyimi” başlıklı bir sempozyuma ev sahipliği yapmıştır. Şu anda 90 kurumdan 250 üyesi bulunan bu ağ, aylık temalı çalıştaylarla iyi uygulamaları paylaşmaya devam etmektedir.
Türkiye’de çeşitli lise ve üniversitelerde lisans öğrencilerine yönelik öz farkındalık ve beceri geliştirme programlarının kurgulanması konusunda eğitimcilere danışmanlık vermiştir. 2017 yılında Erasmus+ Öğretim Üyesi Değişim Programı ile Bakü’de bulunan ADA Üniversitesi’ni ziyaret ederek ders vermiş, burada da öğretim görevlilerine kişisel gelişim programları geliştirme konusunda danışmanlık vermiştir.
2019 yılında uluslararası The Wellbeing Project bünyesindeki Wellbeing, Social Change and Innovation in Education çalışma grubuna dahil olarak, dünyanın çeşitli üniversitelerinde öğrencilerin psikolojik iyilik haline katkıda bulunmak için çalışan yüksek öğretim profesyonelleriyle çeşitli çalıştaylara katılmıştır.
Akademik çalışmalarının yanı sıra, 2012 yılından bu yana yetişkinlere bireysel psikoterapi hizmeti sunmakta, ayrıca çeşitli şirketlere, derneklere ve eğitim kurumlarına seminerler vermektedir. 2012-2016 yılları arasında Türk Psikologlar Derneği'nde genel başkan yardımcılığı ve genel sekreterlik görevlerinde bulunmuştur.
Psikoloji kariyerine paralel olarak yürüttüğü sanat çalışmaları kapsamında, 1999-2007 yılları arasında İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nde sözleşmeli bale sanatçısı olarak görev almıştır. 2016 yılında Koç Üniversitesi’nde kredili bale derslerini başlatmıştır ve halen sürdürmektedir.
Kabataş Erkek Lisesi’ni bitirdikten sonra devam ettiği İstanbul Teknik Üniversitesi’nden 1988’de Makina Mühendisi olarak mezun oldu. Aynı dalda yüksek lisansını tamamladıktan sonra, enerji sektöründe proje mühendisi olarak iş yaşamına başladı. 1999 yılına kadar içlerinde Aygaz A.Ş.’nin de bulunduğu farklı kurumlarda takım liderliği, pazarlama, stratejik planlama, insan kaynakları, yöneticilik ve danışmanlık gibi çeşitli pozisyonlarda çalıştı. Marmara Üniversitesi’nde Mühendislik Yönetimi doktora derslerini ve Pedagojik formasyon eğitimini tamamladı. Kariyerinde aldığı değişiklik kararını gerçekleştirmek amacıyla Kanada’ya yerleştikten sonra York Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden mezun oldu. Uzmanlığını aynı üniversitenin Klinik Psikoloji Bölümü’nde burslu olarak tamamladı. Terapi süreçlerinde yaşanan duygusal değişimlerle ilgili araştırmalar yaptı. Toronto’da Gerstein Crisis Center’da gönüllü olarak ve York Üniversitesi’nde çeşitli psikoloji derslerinde öğretim asistanı olarak çalıştı. Halen aynı üniversitede doktora çalışmasına devam etmektedir. Akademik eğitiminin yanı sıra yurt içinde ve dışında Duygu Odaklı Terapi, Gestalt Terapisi, Psikodrama ve Psikodinamik Terapi eğitimleri ve süpervizyon aldı. 2005 yılından bu yana yetişkinlerle, çiftlerle ve ergenlerle bireysel terapi ve grup terapisi yapmaktadır. Çalıştığı konular arasında depresyon, anksiyete, ilişki problemleri, kayıp, yas ve varoluşsal zorluklar yer almaktadır. 2013 yılında Doğuş Üniversitesi yüksek lisans programında ‘Psikoterapi Becerileri’ dersi ve çeşitli enstitülerde ve kongrelerde Duygu Odaklı Terapi eğitimleri vermiştir. Turkcell, Vodafone, Eczacıbaşı, Doğuş Grubu, Yapı Kredi, Garanti Bankası, Denizbank, İgdaş, Zorlu Enerji, Covidien, Mustafa Nevzat, Ülker, IBTech vb. farklı sektörlerden birçok kuruma iletişim ve ilişki yönetimi, kişisel farkındalık, takım çalışması, güvenli davranış, uyuşmazlık yönetimi, karar verme, değişim yönetimi, duygusal zeka, motivasyon ve inovasyon konularında eğitimler vermiştir. Aynı zamanda Drucker Management Path (DMP) liderlik eğitimlerinde sertifikalı eğitmen olarak görev yapmıştır. Uzun yıllardır aktif olduğu olimpik rüzgar sörfü sporunda 1998 yılında Türk milli takımında yer almış, ayrıca Canadian Longboard Masters Şampiyonası’nı iki yıl üstüste Kanada birincisi olarak tamamlamıştır. İstanbul Yelken Kulübü’nde (İYK) ve Toronto Windsurfing Club’da (TWC) spor koçluğu yapmıştır. Doğa sporlarına tutkun bir kişi olarak halen oryantiring ve macera yarışı disiplinlerinde yarışmaya devam etmektedir. Koç Üniversitesi Arama Kurtarma (KUAK) gönüllüsü, Türk Psikologlar Derneği (TPD) ve Kuzey Amerika Psikoterapi Entegrasyon Topluluğu (SEPI) üyesidir.
Lisans derecesini Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden aldı. Bu dönemde ayrıca Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Hizmet Klübü'nde (BUSOS), Lösemili Çocuklar Vakfı’nda (LÖSEV) ve Kanserli Çocuklara Umut Vakfı’nda (KAÇUV) gönüllü olarak çalıştı. Mezuniyetinin ardından sosyal sorumluluk kariyerine profesyonel olarak devam etmeye karar verdi ve Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’nin (TOFD) Ulusal ve Avrupa Birliği projelerinde görev aldı.
Ardından akademik kariyerinde ilerlemeye karar verdi ve Avrupa'da pozitif psikoloji alanında yüksek lisans derecesi sunan ilk üniversite olan East London Üniversitesi’nin Uygulamalı Pozitif Psikoloji bölümünde yüksek lisansını “öz-şefkat duymada karşılaşılan zorluklar” üzerine yazdığı teziyle yüksek onur derecesi alarak tamamladı. Doktora çalışmasını ise Nottingham Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi'ne bağlı “Centre for Research in Human Flourishing” bünyesinde, “otantiklik kavramının yapısal özellikleri ve yapıcı yönleri” konusunda yürüttüğü araştırması ile tamamladı.
Araştırma alanları ile çok sayıda eğitime katıldı, bunlardan başlıcaları; Mindful Self-Compassion Intensive Training (Hollanda), Search Inside Yourself (İrlanda), Mindfulness in Organisations and Leadership Teams (İngiltere), Introduction to Compassion Focused Therapy (İsveç), Clinical Skills / Advanced Training of Compassion-Focused Therapy (İngiltere).
Çalışma konularıyla ilgili olarak Boğaziçi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi’nde (BÜREM) ve Koç Üniversitesi Rehberlik Servisinde (KURES), uzun dönemli atölyeler düzenledi.
Aydan Toper, akademik yaşamının yanı sıra The School of Life İstanbul ve Tezgahçılar isimli iki eğitim kurumunun eğitmenleri arasında yer aldı. Eğitim verdiği firmalar arasında Bosch, 3M, Unilever, Pfizer, Yapı Kredi, Danone, Akbank gibi lokal ve global anlamda başarıları kabul görmüş kurumlar bulunmaktadır.
Ezgi Özkök Yılmaz Boğaziçi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünden mezun olmuştur. Öğrenimi boyunca yardım hizmetleri, sosyal farkındalık ve sosyal sorumluluk alanları ile yakından ilgilenmiştir. İngilizce Hazırlık sınıfı öğrencilerinin üniversite uyumunu desteklemek amacıyla tasarlanan Akran Rehberliği derslerini tamamlamış ve programın değerlendirmesini yaparak ulusal kongrede bulguları sunmuştur. Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Hizmet Kulübünün aktif üyesi olarak Sosyal Hizmetlere bağlı çocuk yuvalarındaki çocuklara yönelik projede gönüllü çalışmalarının ardından proje yönetimi, eğitim organizasyonları ve çocuk festivali organizasyonunu üstlenmiştir. Daha sonra sivil toplum farkındalığını geliştirmek amacıyla düzenlenen uluslararası bir festivalin organizasyon komitesinde yer almıştır. Yüksek lisans derecesini 2015 yılında Boğaziçi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık üzerine tamamlamıştır. Yüksek lisans araştırmasını İngilizce hazırlık sınıfı öğrencilerinin bilişsel değerlendirmeleri ve başa çıkma stratejileri ile psikolojik sıkıntıları arasındaki ilişki üzerine yapmıştır. Bu süreçte üç yıl boyunca aynı kurumda araştırma görevlisi olarak çalışmıştır. İstanbul 2013 Dünya Psikolojik Danışmanlık Kongresi ile eşzamanlı 13. Ulusal Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Kongresinin düzenleme komitesinde yer almıştır. 2020 yılından bu yana Boğaziçi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi’nde (BÜREM) gönüllü olarak bireysel ve grup danışmanlığı yapmaktadır. Mezuniyetinden sonra lise düzeyindeki özel okullarda okul psikolojik danışmanlığı pozisyonunda on yıllık deneyim elde etmiştir.
Ezgi Özkök Yılmaz 2019-2022 yılları arasında Maltepe Üniversitesi ve MEF Üniversitesi’nde lisans öğrencilerine ‘Kariyer Danışmanlığı Kuramları’ ‘Kariyer Danışmanlığı Uygulamaları’ ve ‘Staj Deneyimi’ derslerini ve süpervizyon vermiştir. Kariyer gelişimi üzerine seminer ve atölye çalışmaları düzenlemektedir. Akademik kimliğinin yanında psikolojik danışmanlık çalışmalarını sürdürmektedir. İstanbul Psikanaliz Derneği ve Rorschach ve Projektif Testler Derneğinin eğitim ve çalışmalarına düzenli olarak katılmakta ve 2013 yılından beri psikanalitik yönelimli gözetim almaktadır.
Zeynep Aycan Koç Üniversitesi Psikoloji ve İşletme Bölümleri’nde öğretim üyesidir ve Endüstri ve Örgüt Psikolojisi alanında Profesör olarak görev yapmaktadır. Sosyal Bilimler Enstitüsü Direktörüdür. Lisans ve yükseklisans derecelerini Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji bölümünden almıştır. Doktora ve doktora sonrası çalışmalarına sırasıyla Kanada’nın Queen’s Üniversitesi Psikoloji Bölümü ve McGill Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde devam etmiştir. Kültürlerarası yönetim üzerine uzmanlaşmış Aycan’ın çalışmaları kültürün liderlik, insan kaynakları yönetimi ve iş-hayat dengesi gibi süreçlere etkisi üzerinde odaklanmaktadır.